Información detallada en el enlace


Frumusețea este alcătuită din multe lucruri. Dar, poate, părul îngrijit și sănătos ocupă una dintre pozițiile de frunte în acest clasament.

Greșeala numărul 1. Alegerea greșită a șamponului
15 greșeli de evitat pentru a-ți menține părul sănătos
Când vă îngrijiți părul, este foarte important să alegeți șamponul potrivit pentru părul dvs. Tipul de păr joacă un rol major atunci când cumpărați un șampon, altfel produsul greșit nu poate decât să înrăutățească situația.

Greșeala nr. 2: șamponarea prea des/rar
15 greșeli de evitat pentru a-ți menține părul sănătos
Frecvența șamponării trebuie selectată individual, ținând cont de tipul de păr și de calitatea apei. Dacă aveți tip de păr gras, este mai bine să vă spălați părul la fiecare 1-2 zile.

Greșeala numărul 3. Aplicarea necorespunzătoare a șamponului
15 greșeli de evitat pentru a-ți menține părul sănătos
Înainte de a începe să vă spălați părul, trebuie să vă pieptănați. Cantitatea de șampon depinde de lungimea părului. Nu abuzați de cantitatea de șampon. Determinați empiric rata dvs.

Când aplicați șamponul, spumați mai întâi șamponul în palmele mâinilor, apoi aplicați-l pe rădăcinile părului. Mișcările ar trebui să fie de masaj și făcute cu vârful degetelor, dar în niciun caz cu unghii, pentru a nu zgâria pielea. În timp ce vă spălați părul, este recomandat să faceți un masaj, este bun pentru rădăcinile părului.

Greșeala numărul 4. Uită de hidratarea și hrănirea părului
15 greșeli de evitat pentru a-ți menține părul sănătos
Părul își pierde umiditatea foarte repede, așa că trebuie să folosești un balsam și o mască de păr potrivite tipului tău de păr. Balsamul se aplică pe păr după ce șamponul a fost spălat, sau simultan cu șamponul. Balsamul trebuie aplicat pe toată lungimea părului, dar nu frecat pe scalp. În ceea ce privește măștile, este important să cunoașteți măsura și să le aplicați maxim o dată pe săptămână.

Greșeala numărul 5. Temperatura greșită a apei
15 greșeli de evitat pentru a-ți menține părul sănătos
Mulți oameni fac o mare greșeală și își spală părul cu apă prea fierbinte, care leșiează părul și activează glandele sebacee. În mod ideal, capul trebuie spălat cu apă caldă sau călduță. Este acest regim de temperatură care promovează o bună dizolvare a sebumului, o îndepărtare ușoară a murdăriei și, de asemenea, îmbunătățește circulația sângelui.